Årets idrottshändelse och hur den uppkom.


Det här blir det åttonde året matchen mellan två av Ålands populäraste lag. Hur kom vi då på idén med matchen? Jag och David "Tulle" Carlsson jobbade tillsammans och jag slängde fram idén att det skulle vara otroligt roligt att få spela mot IFK, speciellt för Janne Danielsson och "Keegan" Mattsson som hade IFK som sina stora idoler. "Tulle" och hela IFK ställde upp och hjälpte oss väldigt mycket. IFK spelarna hade nog aldrig tidigare haft så roligt på fotbollsplanen och alla sprang omkring med stora leenden på planen. IFK gav oss dessutom möjlighet att använda kaféet och dessutom fick vi ta frivilligt inträde till matchen. Där har vi haft väldigt stor hjälp av anhöriga som har bakat, fixat kaffe och tagit inträde. Tack alla!
Publiken slöt upp redan till den första matchen och D.U.V fick mycket pengar i inträde som hjälper föreningen och speciellt oss som spelar fotboll väldigt mycket. Tack alla som deltagit som publik under årens lopp!
Väldigt många i publiken kommer år efter år. Mycket för att IFK spelarna bjuder så på sig sjäva under matchen. Jag tror att det är ganska viktigt för IFK spelarna att en gång per år få göra det de älskar, men som nu är deras jobb, helt utan andra krav än att ha roligt och bjuda publiken på detsamma. Vi som har jobbat inom omsorgsförbundet och D.U.V. vet ju också hur mycket man får tillbaka när man ser D.U.Vs glädje på planen. Det här har IFK varje år lyckats väldigt väl med, Tack alla IFK spelare som fått vara med under åren!

En annan orsak för publiken att återvända och för ny publik att tillkomma är förstås D.U.V. Det hjärta och den omtänksamhet de visar upp har tyvärr inget annat lag på den här ön. En annan skillnad från andra lag så är att de visar samma glädje över när man gör mål på en träning som om det skulle vara VM-final. De räds inte att visa sina känslor och det borde vi andra som får vara med som publik också tänka på, vi behöver inte dämpa oss, vi måste också kunna visa och känna glädjen för det lilla! Tror ingen kan undervisa oss bättre i detta än spelarna i D.U.V! Tack D.U.V!
(Träning)

Jag hoppas att ni alla som har möjlighet försöker få folk att ställa upp och komma och titta eller hjälpa till på annat sätt!
Det här är en match som visar den omtänksamhet och öppenhet som vi skall vilja ha på Åland!
Alla  är lika värda!

Kommentarer