Ålands hyresgästförening kämpar vidare för hyresgästerna!

Malin Svegemo har tagit jättebra bilder som vi nu kommer att använda i reklam m.m. Vi kommer detta år att jobba hårt för att få fler medlemmar i hyresgästföreningen. Ju fler vi är- desto starkare blir vi! 
Den Åländska hyreslagen är alltför mycket på hyresvärdarnas sida. Vi kommer att försöka trycka på politikerna att ändra denna lag, så hyresgästerna får mera rättigheter. Det kommer säkert att bli svårt men ju fler vi är- desto starkare blir vi! 
De nytagna bilderna visar olika besvärliga saker som man kan råka ut för som hyresgäst. Kommer ni på flera saker som ni tycker skulle vara bra att visa genom bilder så kontakta gärna mig! Enligt Åsub så finns det 4000 hyresgäster på Åland och går vi samman så blir vi en väldigt stark förening!
Ett tips är kursen Hyresförhållandets ABC Kursen riktar sig till både hyresgäster och hyresvärdar. I kursen går vi igenom de centrala bestämmelserna i den gällande hyreslagstiftningen. Lagens innehåll illustreras med konkreta praktiska exempelfall.Torsdagen den 24.03.2011 kl: 18:00 – 19:45.Kursledare är Marcus Måtar. Anmälningar tas emot på Medis tel: 531620 eller www.medis.ax
Förutom ordförande för Ålands hyresgästförening så är jag också hyresvärd. Tack vare detta hoppas jag kunna skapa en rimlig balans mellan hyresgästernas rättigheter och hyresvärdarnas rättigheter.

Kommentarer