Vår underbara ö!

Jag hoppas att alla som haft möjlighet att vara ute har varit det idag!
 Alla årstider har sin charm på den här ön. Även om det de senaste veckorna har varit lite svårt att intala sig själv det. Men dagar som denna så är det helt fantastiskt att bo här. Man har nära till hav/is var man än bor på Åland. Alla kommuner har sina egna smultronställen och de korta avstånden gör att det är möjligt för väldigt många att nyttja dessa! I Mariehamn möttes man idag av idel leenden när man var ut och promenerade och man såg hur folk njöt. Vår otroliga natur, närheten och tillgängligheten är det som jag tycker att vi skall locka hit turister och arbetskraft med. Inom de närmaste åren kommer vi att behöva mycket inflyttad arbetskraft och då skall vi använda detta som ett av huvudargumenten att flytta hit. De andra är givetvis god barnomsorg och en god social service överlag.
Fisketurismen förlänger vår turist säsong med väldigt många veckor, ja månader. Så länge den sker på ett sätt som inte skadar vårt djurliv och gynnar fiskeguider, stugbyar och hotell måste vi värna om att få dessa turister.
Golfturister är också en av de grupper som också besöker vår ö och bidrar till arbetsplatser här.
Vi har väldigt många skickliga och initiativ rika entreprenörer i skärgården och det är väldigt viktigt att vi där också månar om att göra skärgården så intressant som möjligt för turisterna. Dock får vi aldrig glömma bort att vi vill att skärgården skall vara befolkad och att de som bor där skall ha det bra även när det inte är "turist" säsong.
Miljön med våra röda granitklippor och närheten till havet är något vi alla skall vara stolta över och nyttja!

Kommentarer