Allmän förstörelse i Mariehamn.

I dagens tidning stod det återigen om vandalisering i Mariehamns stad.
http://www.nyan.ax/nyheter/?news_id=60353
Det här har pågått enda sedan jag var tonåring och troligtvis ännu längre. Då var det lyktstolpar som det sparkades på, telefonkiosker som blev förstörda och givetvis redan då förstörelse på lilla holmen. Om jag tänker tillbaka på den tiden så berodde det mest på att ungdomar ville visa sitt missnöje med att inte ha något att göra och sedan ren och skär dumhet/ oeftertänksamhet. Nu är det lilla holmen, busskurer och annan förstörelse som gäller, men jag kan gissa att orsaken är ungefär densamma.
Det är nu man märker vad osthyvelsprincipen på stadens budget betyder. När det blir långt mycket dyrare med hyror i bergskyddet, hem och skolas pengar minskas och man tittar över hela fritidsbyrån och hur deras verksamhet skall vara. Ja vi måste spara pengar inom staden, men är det faktiskt värt att spara in på ungdomar och deras möjligheter att göra någonting på ön? Tror vi inte att de här besparingarna i längden kommer att bli dyrare för Mariehamn/Åland?
Ungdomarna mår allt sämre i samhället och känner än mer utanförskap i samhället. Det är ytterst få tonåringar som ser ett samband med att deras fritidssysselsättningar skall försämras för att vi investerar och bygger i staden i alltför snabb takt. Antingen måste vi i Mariehamn se efter vår investeringstakt eller så acceptera att betala mer i skatt. Oavsett väg vi väljer är det inte ungdomarna vi skall göra inbesparingar på! 

Kommentarer