Årets idrottshändelse!

D.U.V-IFK Mariehamn

Imorgon möter IFK äntligen D.U.V igen. Våra spelare är nervösa, men jag antar att IFKs spelare antagligen är sömnlösa inatt och grubblar om det äntligen skall lyckas vinna mot oss. Under årens lopp har vi haft otroligt roligt tillsammans med D.U.V spelarna. Man brukar tala om speciella personligheter i lag, men i D.U.V är det utöver det vanliga. Dessutom har vi ju alla spelat så länge tillsammans och, de flesta av spelarna har gått i skola, arbetat och även bott tillsammans på läger och även i boenden. Sammanhållningen, omtänksamheten och glädjen som dessa har skulle vara ovärderlig för andra lag till exempel IFK. Det är en förmån för mig att få vara med och spela med dessa ungdomar och otroligt givande.


Vi har mött IFK hela sex gånger och vi är förmodligen det enda lag i finland med bara vinster mot dem sedan de kom upp i ligan! Det var jag och David "Tulle" Carlsson som fick igång den nu traditionsenliga matchen mellan oss och IFK. Första året hade jag som junior spelat med de flesta av spelarna i IFK. Även spelarna i D.U.V var bekanta till spelarna på olika sätt. När IFKs egna produkter under de senaste sex åren minskat så har nervositeten stigit, angående hur kul de nya spelarna, publiken och även D.U.V spelarna tyckte matchen var. Det har visat sig att det gått hur bra som helst! Vi har haft stor publik varje år och fått in jättemycket pengar till D.U.V på detta frivilliga arbete. IFK skall ha stor tack för att vi hyresfritt fått låna caféet och tagit frivilligt inträde. Dessutom det sätt som tränare och spelare behandlat D.U.V är stort och visar en av de enorma fördelarna med vårat lilla samhälle! Jag hoppas att vi kommer att  hålla i den här traditionen länge och att den alltid kommer att vara lika underbar att se på och spela!
På måndag den femte september klockan 19.00 är matchen. Jag hoppas verkligen att så många som möjligt kommer och ser och upplever den glädje bägge lagen uppvisar. Det är helt fantastiskt att känna omtänksamheten från publiken och spelarna på planen. IFK spelarna får göra det de älskar att göra, spela fotboll och dessutom göra det med glimten i ögat och utan att ha den press på sig som laget har i vanliga matcher. För oss är känslan att få uppträda inför en stor publik och tillsammans med lagets idoler enormt viktigt och givande. Ta med er era kompisar och familljer och kom och dela denna glädje med oss!


Tack IFK MARIEHAMN!

Kommentarer